Jak kroić Jamon Serrano i Jamon Bellota



Zaczynamy oczywiście od umieszczenia szyneczki na stojaku. Nadkrajamy szynke na golonce pionowym cięciem. Następnie ścinamy wierzchnią warstwę tłuszczu z góry i lekko po bokach.
Ostrym, długim i cienkim nożem kroimy cieniuteńkie plastereczki tych pyszności. Zdecydowanie polecam cięcie szynki wzdłóż od góry, tak jak na filmach.





Ważne jest aby po bokach odkrawać tylko tyle ile potrzeba. Zewnętrzna warstwa chroni cały produkt przed nadmiernym wysuszeniem i jest naturalną ochroną przed czynnikami zewnętrznymi. Na koniec najlepiej jest zakryć szyneczke plasterkiem tłuszczyku i nakryć ściereczką. Nie chować do lodówki. Ma sobie spokojnie dojrzewać w warunkach domowych.



Filmy:

 

 

 


 

 

 

Skontaktuj się z nami lub
zgłoś problem tutaj

e-mail:
napisz do nas

telefon:
513 188 889 od 9 do 17
607 558 325
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel