Certyfikat Halal

 

Certyfikat Halal: jest dokumentem, iż dany ubój został przeprowadzony zgodnie z zasadami
halal, zgodnie z prawem Islamu, mogą go spożywać muzułmanie.

Zasady uboju halal:
- zwierze podczas uboju powinno być zwrócone głową na (północny wschód) kierunek
modlitwy muzułmańskiej KABA
- podczas uboju (przecinania gardła) należy wypowiedzieć słowa: BISMILLAHI
ARRACHMANI ARRACHIM oraz ALLAH AKBAR
- ubój prowadzi oraz nadzoruje osoba wyznania muzułmańskiego
- zwierze przed ubojem powinno być żywe ( okazywać oznaki życia)
- narzędzie służące do uboju powinno być ostre ( nóż, kosa, itp.)
- zwierze powinno być zarżnięte jednym cięciem - szybkim
- krew z ubitego zwierzęcia musi spłynąć maksymalnie
- ubój prowadzi muzułmanin



Produkty Halal:

Szynka z baraniny

Szynka z kozleciny
Kiełbasa z baraniny

Skontaktuj się z nami lub
zgłoś problem tutaj

e-mail:
napisz do nas

telefon:
607 558 325
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel