window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-LSV0YPM4Q5');
Jamon - czyli szynka po HiszpańskuZapewnienie jakości szynce Iberyjskiej
* Jamon de Bellota (szynka „żołędziowa”) ...ta szynka to
prawdziwie finezyjna ekspresja prostoty w każdym calu. Jedno z tych
mięs które doskonale „przenosi” smaki i odzwierciedla sposób hodowli
zwierząt oraz karmienia...– najlepsza,
pochodzi z szynki iberyjskich świń, żyjących na dużych farmach, na
wolności, karmiących się swobodnie tylko żołędziami z gajów
dębowych i
naturalną paszą jaką są trawy i zioła. Okres dojrzewania trwa 20 do 36
miesięcy, w zależności od produktu
-----------------------------------------------------------------
Klasyfikacja jamon serrano, (cerdo blanco) (szynek z białych świń) Jamon Serrano – z białych świń, karmionych tradycyjnymi paszami, których głównym składnikiem jest zboże. Szynki tej klasy mają odpowiednie gwarancje zapewniające że należy do tradycyjnych przysmaków
* Jamon Curado – z białych świń karmionych paszami jamon = szynka z tylnej nogi
|