Konkurs na najlepszą opinię o produkcie

 

 

 

Konkurs na najlepszą opinię o produkcie.

 


Chciałbym zachęcić Państwa do wzięcia udziału w konkursie na "najlepszą opinię o produktach" oferowanych przez sklep "Przygody ze smakiem" w którym można wygrać atrakcyjne nagrody.


Główną nagrodą jest kosz wypełniony regionalnymi specjałami oferowanymi przez nasz sklep i nie tylko... dodatkowo specjalna niespodzianka ode mnie:).Następne trzy najciekawsze opinie zostaną nagrodzone bonami o wartości 150 zł.

W tym konkursie nie ma przegranych, każdy autor ciekawej referencji otrzyma 3% rabatu na zakupy w naszym sklepie. Kupony i bony można zrealizować podczas świątecznych zakupów.


Zabawa zaczyna się 10 pażdziernika i będzie trwała do 30 listopada 2008 r.  Jedynym warunkiem wzięcia udziału w konkursie jest dokonanie zakupu w tym terminie. Aby móc wystawić opinie trzeba oczywiście najpierw poznać bukiet smakowo zapachowy wyrobu który się opisuje.Wyniki podamy na stronie naszego sklepu a także roześlemy e-maile z informacją o wygranej.

W konkursie biorą udział opinie wystawione w naszym sklepie a nie na Allegro.

 

 

Serdecznie zapraszam do udziału w konkursie.

 

 

 

Wyniki konkursu

Serdecznie wszystkim gratulujemy!!!


 


Olbrzymi kosz wypełniony najprzedniejszymi regionalnymi smakołykami trafi do :

Sławomira Dembińskiego z Łodzi  za:

W styczniu upłyną dwa lata kiedy to Pan Marcin i jego wędliny spowodowały, że moja rodzina została stracona dla okolicznych masarni, wędliniarni, rzeźników i innych tego typu punktów sprzedaży. Po pierwszym kęsie wędlinki od Pana Marcina zdecydowaliśmy, że dość już szprycowanych chemią pseudowędlin i bylejakości. Od tego czasu tylko Pan Marcin i jego wędliny. A co do wiejskiej sokołowskiej - marzenie, niebo w gębie /za przeproszeniem/. A jaka rewelacja po podsuszniu!!! I co istotne - może poleżeć w lodówce nawet 2 - 3 tygodnie i jest tak samo pyszna jak w dniu zakupu. Inna rzecz, że aby to stwierdzić musiałem doświadczalny kawałek opatrzony odpowiednimi ostrzeżeniami umieścić w ciemnym kącie lodówki.
A do tego Pan Marcin - tak jak jego wędlinki - REWELACJA!!! Ogromna życzliwość, cierpliwość i fachowość. Przez te dwa lata stał się prawie członkiem rodziny.



Bony na zakupy otrzymają :

Mirosław Zubala z Dębna za:

Jakem połeć boczku złapał,
i oburącz podniósł z miski,
tom w łaknieniu znalazł zapał,
kulinarny przede wszystkim.,

Żurek i grochówkę swojską,
lub ziemniaki z mlekiem zsiadłym,
boczek zmienia w pieśń radosną,
w staropolski hymn biesiadny.

Nie ma, Bracie nic lepszego,
nad mięsiwa lada jakie.
Siądź do boczku wędzonego,
i w przygodę rusz - "ze smakiem".

 

Agnieszka Szydłowska ze Szczecina za:


Budzę ja się dzisiaj z rana,
a tu paczka niespodziana,
kurier dzwoni:,
"Niechaj Pani wnet otwiera,
bo się zapach tu przedziera,
przez paczki opakowanie!",
Więc otwieram na wezwanie,
wjeżdża paczka. Niezawielka.,
Paczka zda się - bagatelka.,
Za to w środku... daję głowę,
pęta kiełbasy z Markowej!,
Walory jej aromatu,
już od dawna znane światu,
zaś smak cudny, niepośledni...,
Na Olimpie tak nie jedli!,
Więc oglądam i próbuję,
Mąż się także delektuje,
a to z chlebkiem, a to w bułce...
Oj coś pusto na tej półce...
Się podsuszyć jednak nie da,
tej kiełbaski prosto z nieba.

 

Krystyna Gromek z Gdyni za:


Co kupić z oferowanych produktów?

  • - szynka staropolska?

  • - kiełbasa wiejska, ?

  • - przysmak markowski ?

  • - salceson ozorkowy ?

  • szynka?

Wszystkie te produkty znam, wszystkie są smaczne, pachnące, wręcz przesmaczne. I nieważne jak się nazywają. Najważniejsze, że firmuje je pan Marcin Ł. Bo, daje gwarancję rzetelności produktów i wyrobu.


Tym razem potrzebowałam czegoś nadzwyczajnego. No, więc raczej będzie to szynka. Która?


Niech będzie serrano.


W ofercie jest właśnie hiszpańska szynka serrano. Czy będzie tak dobra jak w Hiszpanii, gdzie podaje się ją w lokalach o nazwie " Muzeum szynki"? Naturalnie to muzeum to po prostu lokal przystosowany do konsumpcji i jednocześnie sprzedaży. Pod sufitem wiszą dziesiątki szynek z których tłuszcz spływa do tekturowych jakby lejków.


Zamówienie złożone, dostawa jak zwykle błyskawiczna, bez niespodzianek czasowych, bez niespodzianek w postaci nietrafionego zakupu. A, jest jednak niespodzianka: przynoszący paczkę kurier ma obłęd w oczach , bo paczka pachnie wspaniale kusząc do jej otwarcia, nawet prowokując nieszczęsnego dostarczyciela do malutkiej kradzieży. Z radością pozbywa się towaru, który namawia do grzechu.


Zostaję z szynką serrano sam na sam. I sprawdzam z troską jaka jest. No i jest:


       -Zapakowana próżniowo, gdzie cieniuteńkie jak mgiełka na wieczornym, zachodnim niebie plastry przełożone są folią. Każdy plaster mimo, że tak cienki, odrywa się bez ubytków. Każdy plaster ma przy ciemnym mięsie , bielutki kawałek tłuszczyku.


I zapach.


Polskie szynki, bardzo przecież smaczne, wilgotne i pachnące są inne. Bo ta, serrano, jest jednocześnie soczysta i troszeczkę jakby podsuszana. Nic dziwnego, bo w Hiszpanii właśnie miesiącami się osusza w strumieniu powietrza.


Smak trochę ostry, poeta powiedziałby , że charakterystyczny, zasolenie znakomite.


Jak ten przysmak podać gościom? Znalazłam cały szereg przepisów, w których wykorzystuje się tę szynkę jako składnik dania. Ale tak naprawdę, najlepiej szynkę jeść popijając czerwonym winem. Można jeszcze dodać drobne przegryzki, które dowolnie się skomponują na talerzu: marynowane śliwki, słodkie daktyle podsmażone w miodzie, ostre papryczki.


Niejednokrotnie z właścicielem firmy Lap- Pol mam okazję prowadzić rozmowy, które są tak samo ważne i "smakowite" jak proponowane produkty. I kiedy zaproponował swoim klientom udział w konkursie, który ma charakter " recenzji" pomyślałam, że przecież każdy towar jest tak wspaniały, że bez trudu o tym napiszę. A nie. Bo przymiotników, które można użyć, jest za mało, bo recenzja nawet wierszowana opowie tylko o smaku , zapachu, wspaniałościach wyrobu. A to jakby przymało. Przecież nie napiszę kantaty , przecież nie posłużę się 13- zgłoskowcem, przecież...


No, więc po prostu zamówię kolejne produkty.

 

 

Skontaktuj się z nami lub
zgłoś problem tutaj

e-mail:
napisz do nas

telefon:
607 558 325
pixel