Bez alergenów

( ilość produktów: 2 )




Wędliny bez alergenów



Dziś trudno w to uwierzyć, bo faktycznie od lat liczba chorych na różnego rodzaju alergie dramatycznie wzrasta, w tym także chorych na astmę i rzadkie postacie alergii. Jedne z pierwszych badań populacyjnych dotyczących alergii przeprowadzono w roku 1926 w Szwajcarii. Liczba chorych nie przekraczała jednego promila! Pacjent cierpiący na katar sienny był takim ewenementem, że go opisywano w piśmiennictwie naukowym. Dziś co trzeci mieszkaniec Warszawy cierpi na alergię. To obrazuje skalę problemu. Najwięcej alergików jest wśród najmłodszych dzieci.





Na dzień dzisiejszy uczulonym można być na wszystko, ale nie da się wykluczyć wszystkiego dla wszystkich. Po rozmowach z lekarzami stworzyliśmy listę najczęsciej występujących w kraju alergenów spożywczych które mogą występować w wędlinie.

 Czyli wyroby oznaczone znaczkiem bez alergenów nie zawierają:
- białka mleka krowiego
- białka sojowego
- glutaminian sodu
- mączka kostna
- orzechy
- białko jaja kurzego
- gluten
- kwas benzoesowy
- mączka rybna
- laktoza
- seler
- gorczyca



Produktów naszych nie dało by się wyprodukować bez:
- czosnku

- soli
- pieprzu
- majeranku, liści laurowych i innych ziół
- dymu ze spalania drewna przeważnie owocowego

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel