Jest to wyrób dojrzewający, poddany procesowi suszenia a następnie bardzo subtelnie wędzony. W procesie powstawania tego wyrobu olbrzymią rolę odgrywa dobór jakościowy surowca, a przyprawy dodane podczas produkcji nadają mu specyficzny i
Aby baleron był wyśmienitym baleronem należy go odpowiednio przygotować. Tutaj ogromną rolę gra odpowiednio dobrane i sporządzone mięso z chudego karku. Same przyprawy i wędzenie nie dały by takiego rezultatu.
Boczek w polskiej kuchni pełni bardzo ważną rolę, dzięki niemu wiele potraw nabiera charakteru i smaku, a bez niego wiele nie wyszło by tak jak należy. Można go piec, smażyć oraz grillować. Rewelacyjnie smakuje jako zapieczona przekąska...
Jest to wyrób dojrzewający, oraz bardzo subtelnie wędzony. W procesie powstawania tego wyrobu olbrzymią rolę odgrywa dobór jakościowy surowca, a przyprawy dodane podczas produkcji nadają mu specyficzny i niepowtarzalny smak i aromat.
Jest to wyrób dojrzewający, oraz bardzo subtelnie wędzony. W procesie powstawania tego wyrobu olbrzymią rolę odgrywa dobór jakościowy surowca, a przyprawy dodane podczas produkcji nadają mu specyficzny i niepowtarzalny smak i aromat.
Boczek w polskiej kuchni pełni bardzo ważną rolę, dzięki niemu wiele potraw nabiera charakteru i smaku, a bez niego wiele nie wyszło by tak jak należy. Można go piec, smażyć oraz grillować. My przygotowaliśmy dla Państwa boczek kanapkowy, upieczony,
Dzięki długiemu wędzeniu w wędzarniach opalanych wyłącznie drewnem, boczek ten ma piękny kolor i wspaniały charakterystyczny mocno wyczuwalny smak. Do produkcji używana jest wyłącznie sól peklująca i przyprawy naturalne.
Chorizo specjal jest naszą kolejną propozycją hiszpańskiej wędliny dojrzewającej. Papryka, czosnek, sól, pieprz są to podstawowe przyprawy używane w produkcji tej tradycyjnej hiszpańskiej specjalności. W tym gatunku chorizo wyczuwa się charakterystyczny..
Dla naszych łasuchów oraz poszukiwaczy przygód kulinarnych przygotowaliśmy ofertę specjalną . Przepyszne goloneczki pieczone , które bez wątpienia znajdą miejsce na wielu stołach: w kapuście, cebuli, piwie , czy żurawinie. Sposobów jest wiele, tylko od..
Produkowane są według podhalańskiej receptury z zastosowaniem specyficzne dobranej kompozycji z ziół i przypraw naturalnych. Kabanosy te są długo wędzone w wędzarniach opalanych wyłącznie drewnem dzięki czemu uzyskują piękny kolor.
Karczek by był kruchy, soczysty i sprawiony z najwyższym znawstwem sztuki kulinarnej musi leżakować dobrych kilka dni w wonnej kąpieli – marynacie. Gdy przenikną go zapachy, aromaty, gdy przyprawy wejdą głęboko w pękate schaby karkowe..
Karczek by był kruchy, soczysty i sprawiony z najwyższym znawstwem sztuki kulinarnej musi leżakować dobrych kilka dni w wonnej kąpieli – marynacie. Gdy przenikną go zapachy, aromaty, gdy przyprawy wejdą głęboko w pękate schaby karkowe jest gotów...
Jest to kiełbasa markowska suszona przez trzy tygodnie w pomieszczeniu do tego specjalnie przygotowanym. Podczas 3 tygodni suszenia w pomieszczeniu specjalnie do tego przygotowanym, przewiewnymi o określonej temperaturze powstaje produkt który...
Produkowana jest według starej, tradycyjnej,regionalnej receptury z Podhala. Sól z niewielkim dodatkiem soli peklującej jest jedynym konserwantem. Tak więc wytwarzana jest bez tych wszystkich chemicznych środków "poprawiających" produkt oraz zwiększaj...
Jest wyśmienitą kiełbaską wieprzowa. Wędzoną dokładnie tyle ile trzeba, ani minuty krócej czy dłużej. Z nastawieniem aby zawsze smakowała Państwu tak jak tym pierwszym razem. Jej produkcja opiera się tylko na soli, przyprawach naturalnych(pieprz i ....
Jest to wyrób wieprzowy, grubo rozdrobniony, wędzony, surowy, długo dojrzewający. Wyrabia się go z chudych dużych kawałków surowej wieprzowiny ( szynka, polędwica ) i dodaje drobniej pokrojone elementy tłustsze, które zabezpieczą produkt przed...
Wiemy, że krakowska jest produktem od którego wymaga się pewnych charakterystycznych cech. Musi wręcz kusić wyrazistym aromatem, apetycznym wyglądem i wyrafinowanym smakiem. Wyjątkowe walory zawdzięcza najlepszej jakości mięsu, przyprawom, odpowiednio
Wiemy, że krakowska jest produktem od którego wymaga się pewnych charakterystycznych cech. Musi wręcz kusić wyrazistym aromatem, apetycznym wyglądem i wyrafinowanym smakiem. Wyjątkowe walory zawdzięcza najlepszej jakości mięsu,
Nie jest tylko tania, nie jest tylko na skromniejsze czasy.. Daje tyle energii co pączek z lukrem, dlatego też często jest składnikiem trendowych kanapek z mielonką, ogórem i musztardą. Chyba nigdy się nie nudzi. Dobra mielonka jest zawsze na czasie.
To że od święta na stole pojawiają się najlepsze wędliny to prawda oczywista. My potrafimy przyrządzić na taką okoliczność prozaiczny zdawało by sie pasztet, ale ten.. jest właśnie taki odswiętny. Przygotowany z najlepszych mięs :
Polędwica jest subtelnie doprawiona, a to pisze się na jej wielki plus, podobnie rzecz się ma z walorami wizualnymi i bukietem zapachów. Porównajcie ją z jakąkolwiek inną polędwicą, a zrozumiecie, że nazywane są one polędwicami na wyrost...
Można ją spożywać codziennie i nigdy się nie znudzi. Wyselekcjonowane schaby,odpowiednia kombinacja przypraw, podkreślone subtelnym wędzeniem. Polędwica sopocka, bo o tym produkcie mówimy, znana jest każdemu, ale czy porównywali ją Państwo z naszą?
Polędwica jest trudna i wymagająca. Oczekuje cierpliwości, ale odwzajemnia się za trud, czas niezwykłym smakiem, aromatem. Podniebienie największego smakosza będzie ukontentowane Polędwicą wiejską tradycyjną. Dlaczego?....
Przy pierwszym spojrzeniu, rzuca nam się w oczy niesamowicie żywy, różowy kolor. Otwieramy paczkę i dociera do nas ciekawy zapach. Zamykamy oczy i smakujemy.. Jedyne co nam przychodzi na myśl tego smaku, to świetna hiszpańska szynka...
Sprowadzane z Niemiec od niepamiętnych czasów, zapisało się w naszej pamięci jako "ten" smak salami. Tak jak Niemcom i nam smakują odpowiednio dosuszone kiełbasy.. Tu nie ma przepuść. Powtarzalność produktu jest zaskakująca.
Można było by powiedzieć tyle samo dobrego co o salami pizza, jednak to by nie oddało całego potencjału jaki drzemie w tej dojrzewającej kiełbasie z posypką.
Domowy smak zawdzięcza odpowiedniej kompozycji mięs i przypraw naturalnych. Dla niektórych będzie to niespodzianka. Do produkcji nie bierzemy pierwszego lepszego mięsa wieprzowego, czy krojonej łopatki. Mięso w naszym salcesonie pochodzi również z...
Skontaktuj się z nami lub zgłoś problem tutaj e-mail:
napisz do nas
telefon: 607 558 325+48 696 965 319
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.